Bergen

Bergen är Norges näst största stad och grundades år 1070. Den är belägen på Norges västkust och är en betydande sjöfartsstad. Det är på grund av sitt geografiska läge Europas regnigaste stad, men utöver det även en av Europas kulturrikaste städer!

Läs om: konferanse i Bergen, Hotell i Bergen, Restaurant i Bergen, Weekend i Bergen, Romantisk weekend i Bergen

I Bergen finns det mycket för både de bosatta och för turisten att upptäcka. För den som gillar äventyr i naturen är en tur på fjorden med guide ett bra förslag. Dessa turer finns både för dem som önskar att paddla själva och för dem som hellre transporteras på en större båt med exempelvis lunchservering. Självklart finns det även turer som visar andra delar av Norges och Bergens häpnadsväckande vackra landskap. Fiske är också ett bra alternativ för dig som gillar att vara ute.

För dig som hellre håller dig kvar inne i stadens centralare delar kan en sightseeingtur runt staden vara en god idé. Bergen är fullt av vackra byggnader och miljöer som du bör upptäcka. Det finns även möjlighet till att gå mer specifika guidade turer. En sådan populär guidad tur är den som visar Bergens stadsdel Bryggen. Bryggen är byggnader efter den östra delen av fjorden. Dessa byggnader var speciellt viktiga under medeltiden och Hansatiden, men är idag mest ett världskänt turistmål som dessutom står med på UNESCO:s världsarvslista.

Utöver natursköna sevärdheter och gammal arkitektur har Bergen också ett stort utbud av t.ex. konstmuseer och gallerier. För dig som gillar musik är det ofta något på gång på stadens scener också.

Fundera du på att ta med företaget till Bergen på konferens? Bergen erbjuder bra faciliteter samtidigt som den natursköna omgivningen verkar lockar till avkoppling. Ytterligare en fördel är att staden inte ligger så långt ifrån Sverige och är lätt att ta sig till. Det gör att resekostnaderna kan bli relativt låga för en väldigt intressant och upplevelserik resa.

Bergen tar emot företag från hela världen för att konferera. Tack vare det finns det massor av konferenshotell, goda transport möjligheter för stora grupper, gruppevenemang samt människor som arbetar som samordnare för just konferenser!