Kristiansand

Kristiansand ligger i natursköna Norges södra del utmed kusten och grundades 1641 av en dansk kung. Staden har ungefär 80 000 invånare, räknas till landets 5:e största stad och är det närmaste du kan komma en norsk riviera. Hit tar du dig enkelt via väg med bil eller buss, på spåret med tåg, via luften med hjälp av flyg eller varför inte över vatten med båt?

Läs om:  Hotell i Kristiansand, konferanse i Kristiansand, restaurant Kristiansand

Sommar i Kristiansand

Allra mest känt är Kristiansand för sina vackra sommarmånader, då turister från Norge, Skandinavien och resterande världen strömmar till. Enklast tar du dig runt i staden på cykel eller till fots. Kristiansand har nämligen ett stort utbud av cykel och gångbanor, vilket gör detta sätt att transporteras lätt och smidigt. Väldigt trevligt är det t.ex. att promenera genom Posebyen, vilket är Kristiansands gamla stad. Här finns bland annat en stor samling av gamla och låga trähus. För den som vill spara på krafterna kan city train, den guidade turen genom stan via tåg, istället vara ett alternativ.

Ett populärt turistmål, både för Kristiansands och för Norges invånare, är bl.a. stadens djurpark som funnits ända sedan 1964. Här kan både vuxen som barn strosa omkring och njuta. På djurparken finns det runt 800 djur av 100 olika arter. I Kristiansand finns även ett vattenland som håller öppet under sommarmånaderna.

Kristiansand har även ett väldigt brett utbud av olika typer av museer, varav vissa är ganska ovanliga. Det finns t.ex. ett museum för kristaller och mineraler inhyst i grottgångar i berget, ett för kanoner där en av världens nuvarande största kanoner finns, samt ett kulturhistoriskt museum med modeller av Kristiansands hus.

För den som är mer intresserad av levande kultur är staden kanske ännu mer passande. Här finns nämligen massor av festivaler, året om. När nästa festival äger rum och om vad denna handlar om tar du enklast reda på genom att fråga i turistinformationen.

Ska du och ditt företag på konferens är Kristiansand också ett bra alternativ. Då kan ni dels njuta av alla härligheter men samtidigt också ha utvecklande möten på något av stadens konferenscenter eller -hotell. Dessa hotell är skapade för just konferenser och många olika faciliteter erbjuds, anpassade efter gruppen storlek. Det är inga problem att tillgodose små gruppers behov eller att anordna möten för grupper runt 2 000 personer. Det är denna kombination av nytta och nöje för alla smaker som Kristiansand har som kan göra en konferensresa oförglömligt bra.